Illustrasjonsfoto

Fylkesmessa for ungdomsbedrifter

Årdal vidaregåande skule fekk fleire prisar under fylkesmessa for ungdomsbedrifter

Fylkesmessa for ungdomsbedrifter gjekk av stabelen 16.mars 2021. På Årdal vidaregåande skule var dei ulike ungdomsbedriftene samla i kantina for å følgje livesendinga. Det var totalt fem ungdomsbedrifter som var samla i kantina denne dagen.

For Årdal vidaregåande skule var det tre bedrifter som stakk av med prisar. Dette var Aman UB, Stickerz UB og Sitsmart UB.

Både Aman UB og Sitsmart UB er frå linja automasjon, medan medlemmane i Stickerz UB går på linja Sal, service og sikkerheit.

Aman UB gjekk til topps i klassen for beste yrkesfaglege bedrift. Her er juryen sin begrunnelse:

«Dei ansatte brenner for bedriften og leverer kvalitet. Bedriften tenker gjenbruk og miljø, og er en levedyktig bedrift med stort potensial. Det er en inkluderende bedrift der de ansatte lærer av hverandre. Bedriften har også etablert et god samarbeid med lokalt næringsliv. Gjennom intervju og innsendt presentasjon ar dette klart juryens klare vinner»

Sjå presentasjon av Aman UB her

Aman UB får utdelt gullbillett som betyr at dei går vidare til Norgesmeisterskapen for ungdomsbedrifter.

Stickerz UB gjekk til topps i klassen for Beste videopitch. Her her juryen si grunngjeving:

«Motivasjonen bak forretningsideen kommer tydelig fram frå første stund og får oss interessert i både produktet og bedriften – til og med før vi ha sett løsningen. Fremgangsmåten blir godt dokumentert og vi får underveis i presentasjonen fleire gode argumenter gjennom hele for hvorfor dette er en god og fungerende ide. Bedriften tar oss igjennom en grundig presentasjon av produktet. Med praktiske demontrasjoner viser de oss en bredde ved å inkludere fleire produktvarianter. Bedriftens visjoner, mål, miljøfokus og økonomiske planer kommer godt frem og gir oss et troverdig inntrykk av bedriften. Denne pitchen KLISTRET seg fast i hodene våre»

Sjå videopitchen til Stickerz UB her

SitSmartUB fekk 2.plass for beste samarbeid med næringsliv. Her er juryens grunngjeving:

«Bedriften imponerte med engasjert og kunnskapsrik presentasjon. De har etablert et rikt og relevant kontaktnett mot næringsliv og kommunale instanser. Gjennom hyppig dialog med mentor og næringslivskontakter har de utviklet et teknisk avansert og meget relevant produkt. Bedriften fremstod som meget reflektert i forhold til betydning av samarbeidet med mentor og lokalt næringsliv»

Sjå presentasjon av SitSmart UB her

SitSmart UB får utdelt gullbillett som betyr at dei går vidare til Norgesmeisterskapen for ungdomsbedrifter.